Apr 12, 2007, 11:41 AM

НАСАМЕ 

  Poetry
694 0 6
Тази нощ през мен минават релси.
Тази нощ решавам своя път...
Дали ще видя всяко свое поражение?
Нима ще дам отчет за всеки писан стих.

Успях ли гордо да премина през блатата?
Мълчах ли подло... Бягах ли в беда?
Защо не плувах простичко по правилата,
Защо не скочих от ръба на черната скала?

Едно дете, усмихнато протяга длани.
Зове за обич, вярва във мечти...
Видях смъртта отблизо, влезе и в дома ми.
Разби на прах и гняв, и болка, и съдби.

И тази нощ прозорецът ще свети дълго.
Изправям се пред Своя съд голям...
Тази нощ ще чуя тежките присъди.
В такава нощ е страшно да си САМ!
                                               26.03.07г.

© Василена Костова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??