Облака възседнал
мечтател съвършен,
ала на конник той прилича,
в борбата подчинен.
Война повел е той
със поглед устремен,
а битката е непосилна
за свят несъвършен,
но волята ще покори звездите,
че сила притежава тя,
c надежда ще дари очите,
тя за победа е дошла.
Красива е борбата, но безкрайна
и достойна е за всички нас.
Победата – опияняваща, омайна,
а загубата страшна е за вас,
че вие нивга не поехте риска
да тръгнете, допрели рамо с нас,
а дребните ви души искат
да споделим победата си с вас.
От страх крепени вий силите пестите
дори, когато ний помощ просим
и нагло после вий твърдите
Че щастието си сладко ви дължим,
но туй е само сън, туй е измама.
Реално ли изглеждаше? Нима?
Туй беше просто вашата измяна,
лишена от човещина.
Недейте да скърбите, не плачете,
че плахи бяхте, вместо в редовете
да се сражавате вий редом с нас
и знайте – вечно в умовете
вина ще тегне пак към нас . . .
© Ася All rights reserved.