Настъпват силите на Равнината,
понесени от южни ветрове,
Зеленото пълзи по планината,
превзема белите ù върхове...
От устрема им стене планината,
очиства се от зимните мъгли.
А Слънцето се къпе в синевата,
танцува с пеперуди и пчели!
В тревата земни сокове напират...
Бунтува се събудената кръв.
Космическите пориви не спират
и в хорските души намират път!
И Пролетта превзема Планината.
Синьо и зелено се вплета...
И само с химните на красотата
Живота ни ще възкресят!
05.05.1974 г. София
© Христо Славов All rights reserved.