May 31, 2008, 6:22 PM

Научи ме 

  Poetry » Other
1277 0 8
 

30.05.2008

 

Научи ме бързо да прощавам

на всички ония, които

без причина мене нараняват

и сърцето от предателствата им изгнива.

 

Научи ме да обичам и ония,

дето все ще гледат да ме тъпчат.

Научи ме как от болка да не вия,

щом сърцето на парчета ми го счупят.

 

Научи ме да прощавам

даже и за раните в сърцето.

Научи ме как да се раздавам,

щом проклина ме дори небето.

 

Научи ме да не съм самотна

в нощите, когато нямам сили.

Научи ме да не съм сиротна,

щом ръцете от предателства боли ги.

 

Научи ме да съм безразлична

даже и когато ми се плаче.

Научи ме как да бъда силна,

щом дори приятели ме мачкат.

 

Научи ме най-накрая

как и себе си да разбера.

Научи ме, моля ти се, да забравя,

че самотна скитам по света.

© Erato Eratova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??