Aug 13, 2017, 11:58 PM

Наздраве ми кажи... И да полеем. 

  Poetry » Love
2423 34 41

Наздраве ми кажи... И да полеем.
Тя, нашата, се свърши. Като гръм
през лятото разтресе ни. Не смея
да кажа, че съм твоя. Не. Не съм.

 

Сънувам друг. Докосвам го със мисли.
И той ме гали. Гали ме така,
че даже за секунда да не искам
усмивката ти, твоята ръка.

 

Мечтая друг. Мечтая го и денем.
Цветя ми носи (ти дали разбра?).
Наздраве ми кажи... И да полеем.
Сипи ми от бутилката с вина!

 

Защото съм ти грешната прогноза,
най-страшното торнадо в твоя свят.
Защото с много страст те омагьосах,
а днес си чужд. Ненужен. Непознат.

 

А можех да съм вярната пътека...
Красиво утро. Стръкче топлина.
А можех да съм дъх... до болка... всеки.
Долей ми още мъничко вина.

 

Сега съм по-пияна и от тебе.
Ти още вярваш в нашите мечти.
Нали ти казах, че си непотребен...
Нима не чу, че всичко в мен крещи...

 

Отиваш си с прегръдка. За да бъда
щастлива. Нежността ти ми горчи.
Това е тя. Най-страшната присъда.
Доливам си. Наздраве ми кажи...
 

© Яна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??