Не биди само број
во животот на оној што те чека.
И догодина ќе бидам тука
со нова брчка на челото,
а моите обични јаболка
ќе ги бојам во зелено
за да личат на твоите.
Отвори срце
затвори врата
погледај ме
и не биди само број
во животот на некој кој те сака
оттука до небото.
© Sanja Atanasovska All rights reserved.