Mar 30, 2010, 2:25 PM

Не бях за теб... 

  Poetry » Love
635 0 1

http://www.youtube.com/watch?v=QYxB4dDN0x8


 Без теб съм родена. Ти не беше за мен.
И все те отнемах, уж за час, уж за ден.
От тази, онази, все джебчийствах без страх,
но все не те опазвах, ала връщах се пак.

Все достойна не ставах, бях лъжлива, порочна,
недостатъчно давах,  все наново започвах.
Все обърквах сценария, все четях го безизразно,
все грешни моменти повтарях, все думите за извинение ми се изнизваха.

Все се таях в анатемите. Все бях облечена в ярко червено.
Все черните фигури във шаха вземах, все гледах нагло, вместо смутено.
Все бях онази досадната, за която ти казваха, че не съм подходяща.
Но все ме търсеше, блед и отпаднал...
Порочна крадях те, но те връщах с ореоли, свещено искрящи...

30.03.2010г.
гр. Сан Фернандо

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хареса ми, макар че тук-таме се губи ритъма. И римите не винаги ги има... Но ми хареса!
Random works
: ??:??