Mar 13, 2018, 8:53 AM

Недей! 

  Poetry » Phylosophy
265 0 0

НЕДЕЙ!

О, ти не ме упреквай
Присъди не раздавай.
От туй не ми олеква...
Ти съдник мой не ставай!

 

Живях си аз живота
тъй както го разбирам.
Делях дори със скита
 и чашата си бира!

 

Не носех задни мисли,
а и фалшиви чувства...
И днес като помисля
не бях човек с налудства!

 

Все търсех и обичах
аз истината само
и все след нея тичах
да я подтикна с рамо!

 

О, мисля, че е жалко!
че хора като мене,
в живота ни са малко...
На никой не му дреме!

 

А теб от всеки ъгъл,
те гледа подлизурко
и всеки те е лъгъл
че честно се живурка!
 12.06.2007г.Драгойново

 

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??