Dec 7, 2010, 1:28 PM

Не е страшен ножът на палача 

  Poetry » Phylosophy
479 0 7

„Не е страшен ножът на палача,
страшно е да нямаш поглед скъп.”
Марко Недялков


Страшно е по гънките на здрача
да вървиш самичък в своя път
и тъга в душата ти да лепне
като черна угар подир дъжд.

Да препускат пред очите ти злонрави...
Как се укротява този свят,
който в лудостта си не пожали
ни баща, ни майка, нито брат?

Как да стъпваш в лумнали пожари,
как със гневна муза се твори?
Хей, Животе... в твоите олтари
можеш ли любов да съхраниш?

Можеш ли със ласката човечна
ледове полярни да стопиш,
та душа, пречистена и вечна,
огъня от пепелта да възроди?

© Росица Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??