Не ме боли
Научих се
със седмици
да съм в мълчание...
Очакване
във чакане...
Научих се
и планове
за дни напред
аз да не правя...
„Очите си и да затварям” –
разстоянието между
мен и теб –
цял жизнен път остава...
При теб, около теб –
обратно и отново
едно и също –
измъчени сърца,
разпръснати илюзии...
При мен, около мен –
една изгубена година,
едно безвремие от сили –
напразно изхабени
и ръце – протегнати в очакване...
Но забрави!
Не ме боли!
© Пенка Обновенска All rights reserved.