Oct 19, 2022, 1:34 PM  

Не мога да летя ли? Кой ти каза? 

  Poetry
344 9 19

Не мога да летя ли?

Кой ти каза?

Какви са тези глупави обиди?

От лютия, в очите ти, сарказъм

крилете ми, за тебе, са невидими.

Но аз ги имам –

истински и бели

и с гълъбите си споделям полета.

Земята рядко става

за постеля,

и видиш ли ме тук, да знаеш –

 пролет е. 
Недей да ме разпитваш за проблемите–

за трудности,

болежки

и недъзи.

Крилете неподвластни са на времето,

прелитат над препятствията бързо.

Аз вдишвам свободата на моретата

далеч от хорски приказки и врява.

По римичка дарявам на поетите

и стиховете им

ме изцеряват.

Не се лъжи!

Не са ръце, ръцете ми.

За малко съм дошла да те заситя

със стихче,

залък

или миг от времето…

и после към мечтите си политам.

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??