Oct 30, 2012, 11:51 PM

Не, не си отивай 

  Poetry » Love
520 0 0

Не, не си отивай, както си отиват листата,

почернели от времето и от калния дъжд.

Ти си ми нужен, както росата,

както дори хлябът насъщ.

 

Живей, живей заради мене

и сътвори голямата ми, дивна мечта.

Виж, как преминава през нея вятър - немирник,

за нас сътворил чудеса.

 

И ме скрий под крилото на всяка милувка,

безпаметно изпаднала в сън,

където щастието се измерва с целувки,

с поредния сребърен звън.

 

Не, не си отивай, както си отиват листата!

© Росица Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??