Jun 30, 2008, 6:23 PM

Не прося!... 

  Poetry » Love
813 0 22
         Не прося!...

Само пожелай - ще бъда истинска,
ще те открия сред надеждата
и тая стара, стара мистика,
да я разбуля - без да ме подвежда!...

Ти можеш да си с хиляди лица,
да ме обичаш - да ме мразиш,
ти можеш като демон във нощта -
до зори да ме наказваш даже!...

Но аз те пожелах и като просяк!...
И като цар те пожелах!...
На твоята трапеза аз не прося...
Не искам тялото!... Душата искам дар!...

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??