Jun 29, 2013, 12:14 PM

Не пътувай без вяра 

  Poetry » Phylosophy
421 0 0

Всеки има мечта. Има звезден копнеж.

Страстно търси любов и успех ден след ден.

Някой пада в едно, в друго има летеж.

Гони някаква цел и върви устремен.

 

Знам, че мъдър човек не без смисъл е казал,

че във времето всичко губи свойта цена.

И животът ни земен не е ли показал,

че каквото постигне, среща пак суета.

 

Много вятърни мелници си преборил в живота.

Изразходвал си сила, но без разум, нали?

Изживял си Осанна, а пък после Голгота.

Днес огрян си от слава, утре дъжд те вали.

 

Малко радост си срещал и по-малко си дал.

Много обич си давал и по-много си взел.

И дали през годините ти си успял

да докоснеш възможно най-висшата цел?

 

Не пътувай без вяра в този кръг на живота.

Всичко друго е пепел, всичко друго е кал.

Има Бог, който носи и твойта Голгота.

Той живота си даде. Ти какво си Му дал?

 

© Ивелина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??