Jan 21, 2012, 4:12 AM

Не се научих 

  Poetry » Phylosophy
2283 0 32

          Не се научих

     Да лъжа,  когато не искат истина, а лъжà.

          Не се научих

     Да гледам равнодушно на някой в беда.

          Не се научих

     Да не казвам какво мисля, дори да е в моя вреда.

          Не се научих

     Да мълча, за да бъда "добра".

          Не се научих

     Да не вярвам, че всеки плаща за всяка злина.

          Не се научих

     Да не мисля, че животът е даден, за да живеем тук и сега.

          Не се научих

     Да не се питам защо сме на тая Земя.

          Не се научих

     Да не вярвам в любовта.

          Не се научих

     Да живея без сърце и душа.

          Не се научих

     Да не се влюбвам и да не си губя ума и съня.

          Не се научих

     Да не обичам силно и да не трептя.

          Не се научих

     Да не съм романтична и адски ранима душа.

          Не се научих

     Да не се радвам по детски на мили неща.

          Не се научих

     Да не чувствам и да съм "силна" така.

          Не се научих

     Да бъда "материална" и "земна" жена.

          Не се научих

     Да не живея в свой свят, на своя звезда.

          Не се научих

     Да не бленувам за съвършенство и светлина.

                         Не се научих

                    Да не мечтая за нов живот, в нов век.

                                           Не се научих

                                      Да не бъда просто Човек!

© Таня Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??