НЕ СТИГА
Разбрах -
един живот не стига
да догоним всички ветрове;
да получим всички цветя и усмивки;
да дарим цялата нежност,
която извира от нас...
Един живот е малко
да се отблагодарим на Слънцето
за блясъка и топлината,
за жаравата и сушата...
Да се поклоним на Болката
за мъдростта и силата
и на Бога за призванието...
Да повярваме в себе си
и да помогнем на децата си
да ни догонят,
без да страдат...
Един живот
не стига...
© Йорданка Цонева All rights reserved.