Feb 16, 2009, 1:01 AM

Не съм красивата Елена 

  Poetry » Love
1447 0 23

Бъди до мен.

Аз искам да почувствам 

 тази мъжка  сила,

опиянила толкова жени.

Аз искам завист в очите им да има.

 В постелите ми - Дон Жуан ще спи.

Ще спи.

А аз, дори

не съм красива.

И на Елена - не приличам.

Слабохарактерна като Офелия -

о - не, не  ми отива.

А Жулиета, на Ромео - романтичката.

За нея Шекспир си е писал.

Защо си тук?

Не съм звезда.

Не съм актриса.

Не съм от манекенски подиум.

Не съм принцесата от приказките.

И не блестя с фриволност.

Не съм предизвикателна и тайна

и в показност не губя сили.

Аз просто съм жена,

но уникална.

Да бъдеш със конфекция - не ти отива.

А щом си тук...  

То в турнир пореден на  живота

надявам се да  бъдеш победен.

Но не от рицар, Дон Жуане.

Не от рицар.

А от жена.

Обикновено-истинска.

Жена, като самата мен.

............................................

И вече спиш в постелите ми меки.

Годините не ги броя.

А някой беше казал.

Май че беше вчера.

Че смърт е да обичаш - Дон Жуан.

© Наталия Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??