Aug 31, 2005, 7:48 PM

Не заспивай, мелничарю 

  Poetry
801 0 3
Не заспивай тази вечер, мелничарю,
витлата се превъртаха напразно
и вятъра брашното ти отнесе.
Ти нямаш вече нищо, а не знаеш ...

Пороя цялата ти мелница помете,
а ти сънуваш старите си сънища,
понеже не съзираш празнотата,
в която сме затънали до гуша ...

Не заспивай тази вечер, мелничарю,
все още има време за спасение,
макар че утре ще нагарча хляба
и може повече от вчера да боли ...

Подай на гладния последния си залък
останал във ръцете изпотени...
Подай го… утре може да е късно
и сит бъди до сетните си дни!

© Йоанна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??