Apr 15, 2011, 1:32 PM

Не знам 

  Poetry » White poetry
480 0 0

Не знам накъде да тръгна.
Пред мен се ширят кръстопъти.
Не знам какво да мисля.
Аз добър ли съм изобщо?
Не знам в какво да вярвам.
Илюзия е всичко на света.
Не знам с кого да разговарям.
Само маски, грим и суета.
Не знам дали душа имам.
Или я загубих, докато тичах.
Не знам изправен ли съм, или пък лазя.
Дали обичам, или пък те мразя.
Не знам дали си муза,
или отрова сладка си?
Не знам нищо.
Туй поне го зная.
Не знам за грехове ли плащам,
или късметът изневери ми.
Не знам дали да вярвам,
или бяло знаме да развея.
Но и днес се събудих.
Ей ме - дишам!
Боря се, ритам и създавам.
Какво друго ми остана?
Но не се оплаквам,
не мога да го сторя.
Защото съществуваш,
това със сигурност го зная.

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??