Jul 11, 2015, 10:01 AM

Не зная какво съм 

  Poetry » Phylosophy
423 0 2

 

Не зная какво съм. Частици на снопчета,

безплътна идея, вълна, или шум?

Мълчат и звездите – свидетели копчета –

деца на Небесния ум.

 

Със вятъра плъзгам в оста на вълната

към тихите струни на гневен Нептун,

да питам окото на сила гърбата:

какво съм – вълна или шум?

 

И шум ме изцежда от сънното мляко…

Потича солено-ръждивият ден.

Натискам веслата във Бързея – яко,

но няма го Цялото в мен…

 

Събирам частици от Трепети, Изгреви.

Добавям лъжи с аромат на парфюм.

Запълвам пространството с думите-символи,

но Смисълът? – губи се в шум.

 

В издигане, спускане, с проба и грешка,

вълна ме поглъща по части и цял.

Но казват, че бúло е твърде човешко

да бъдеш Вълна от Любов и Печал…

 

 

 

© Николай Начев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много ми харесва!
  • Страхотно стихотворение, а финалът е невероятен! Описал си много добре живота ни! Едно непрестанно лутане между проба и грешка, любов и печал с всичките им нюанси! Поздравления!
Random works
: ??:??