Jul 26, 2012, 11:32 PM

Небеса 

  Poetry » Other
606 0 2

Черният ангел посърна и свлече крилата си…

Побелял в сребролуние, плачещ ò плащ се загърна.

Старец немощен под тъгата му се просмука

и завзе го със себе си, търсещ изхода броден.

 

През отекващи стъпки бяла невеста дочуваше тропоти…

Изковани от заника се лутаха крилати коне.

Тя го търсеше там, тя го търсеше, викайки

и крещейки обземаше с хлад пустото му сърце.

 

-  Да те водя ли там и прости, че се връщам,

Аз, завърнат от себе си там, где мене си сбирам?

Тя погледна едва, после се свлече ридаейки -

самодива с крила, омагьосана беше от принца си.

 

- Аз ще дойда, простен си, та дори и да тръгваш,

та дори и да сбирам в шепа сълзите студени.

Той погледна с глава, свита надолу в нозете му,

и пророни слова, които се забиха в сърцето ù.

 

Кървави ризи простират майките за чедата си.

И ги молят за прошка често на свечеряване.

Той бе вран жребец, тя бе врана в небето му.

Той я търсеше в себе си, а тя бе там от столетия.

 

И издигат се в хълмове словата, потулили страстите.

Звездобройни небеса, а Луната е там посред Нищото.

И мълвеше му тя, тя мълвеше, крещейки му в себе си;

Той я чу и отвърна в слова и в жарта им се свлякоха в себе си.

 

 

*За меланхолията и тъгата, за усещането за празнота, за магьосника и самодивата… За ревността и сластта, за бягството от самите нас...*

 

© Криста All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво и силно!
  • За пръв път се срещам с Вашата поезия и много ми хареса!Пренебрегвам една-две технически грешки,защото не заслужават да им се обръща внимание при едно толкова хубаво стихотворение!
Random works
: ??:??