Олющил се е гланцът на небето
над стройните зелени дървеса.
С изтОчен дъх листата го подкрепят
да не изрони облачна реса.
Над клоните провисват закачливи
парчета от небесен акварел.
Повярвалите птици апликират
летеж в модели на Коко Шанел.
Модернистично и екстравагантно
като в платно на гений непознат.
Страхувам се, че върнем ли обратно
познатото небе на този свят,
цветът му син ще беде тясна рамка
за неговия чувствен многоцвет.
Ограбих го и аз, макар че само
опитах да го събера в куплет.
29.08.2019
© Мария Панайотова All rights reserved.