Dec 18, 2020, 12:49 PM  

Небесни монолози 

  Poetry
379 5 9

Замириса ли, бабо, на хляб –

там в небето – на хляб, и на Коледа?

Много пъти до тебе не бях,

много пъти си тъпках по корена.

 

Но на възел заплела криле,

не излитам от болката в раните.

Бабо, моля те!

Аз моля теб –

целуни моя татко по дланите.

 

Тук мирише на студ. Самота.

Курабии без вкус. И без захар.

Няма сладко. Ни мед. Ни ошав.

Няма нищо и никой. И вяра.

 

Светят лъскави, грозни елхи,

но калта в светлината се стича.

Ти, кажи ми, кажи ми, кажи –

моят татко дали ме обича?

 

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??