Jul 29, 2008, 8:32 AM

Недей! 

  Poetry » Love
624 0 1

Не ме обичай! Чуваш ли? Недей!
Душата ми е зона забранена.
Да влизаш непоканен там, не смей -
със рани и сълзи е напоена.


Не ме докосвай! Ще те заболи,
че аз опустошавам ураганно;
в очите ми пороен дъжд вали -
Не ги поглеждай!  Давят безпощадно.


Не идвай! Непознат си остани.
Косите ми са корабни въжета.
Посегнеш ли, мой пленник ставаш ти -
не искай да съм твоята утеха.


Не ме обичай! Никога! Недей!
Не ме докосвай с ласка нежелана!
Да искаш да съм твоя, не, не смей!
Почакай! Аз сама ще те поканя.

© Ирена Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??