Концерт за луна и пиано:
А пътеката лунна едва
бе завила в омая, припряно
свойта тиха безбрежна тъга.
Пианистът докосна тъй леко
виртуозни клавиши в нощта -
и следа се търкулна - по сянка
на красивата нежна Луна.
Абанос по пътеката лунна,
сред безброя ефирни звезди,
в негатив искам аз да целуна
твоя порив, от който искри,
са запели отново сонети…
И в кръвта ми бушуваш и ти!
© Мери Попинз All rights reserved.