Apr 11, 2012, 10:11 AM

Нехубав? 

  Poetry » Love
733 0 3

Как животът бил е нехубав?

Изневярата е толкова красива,
щом в инстинкта си, наивно глупав,
човек във другия - човек намира.

И как мрачното небе е грозно,
светкавицата е божия запалка,
но щом е слънчево и ясно,
искрата ù не можеш да я видиш.

Смъртта е страшна. Вярно.
Но до нея пътят е щастлив,

щом старецът поглежда жарно,
че стигнал е до нея жив...

Е, да, има няколко неволи,
но раните съсирват се, зарастват,
и влюбените - чисто голи,

за раните се питат и разказват...

Бесен си, когато на бара
кафе горещо върху тебе разлеят,

но сещай се, че може би тогава
никой не плаче, а всички се смеят.

Когато ти пращат целувка въздушна,
на теб ти се иска тез устни да вкусиш,
но знай, че хората често пропускат
и нищо не пращат. Недей да се мусиш.

Понякога влиза прашинка в окото

и сълзите насила прииждат,
но радвай се силно, защото

и през сълзи очите ти виждат.

 

Върви и вярвай, обичай
бос по пътя си грубав,

на края на пътя попитай -
как животът бил е нехубав?

© Никола Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??