Sep 6, 2005, 12:06 AM

Неизречени думи 

  Poetry
954 0 2
Кристални късчета небе
почукаха по твойта стряха.
Поиска вятър да ги спре
по-силни те от него бяха…
Побягнаха на юг уплашените птици
улуците крещяха със чинелен джаз,
а вън да им отвориш в суматохата от звуци
очакваха те думи неизречени на глас.
Те чакаха, натискайки звънеца настойчиво,
и страдаха, и плакаха, и може би разбраха,
засмяха се тъй сякаш нищо не е било
и с птиците подсвирквайки си отлетяха.

© Георги Динински All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??