Feb 3, 2012, 11:58 PM

Нежен цвят 

  Poetry » Love
983 0 3

Тъй нежно, мила, ти ухаеш -

на рози, на пролетни цветя,

с дъх омаен сетивата ми ласкаеш

и сякаш знаеш, че не мога да ти устоя.

 

Поглеждаш нежно, пак флиртуваш,

обгръщаш ме със аромат,

в очите ми с любов рисуваш,

макар за тебе да съм непознат.

 

Със всяко вдишване се влюбвам,

изгубвам се във твоя цвят,

ухание и мирис ме вълнуват,

като сън е пъстрият ти свят.

 

Тъй нежно, мила, ти сияеш -

обгърната от есенни листа.

Обичам те, но вече ти го знаеш,

със теб не ще увехне любовта.

 

                                                    О’ Донован

© Пламен Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??