Нежен шепот
Музика нежна и малко тъжна
събужда моя зов в зори.
Сърцето започва силно да тупти
от умиление към теб.
Сладостно усещам гореща тръпка
и пеперуден шепот ме гъделичка,
потапя ме в опиваща нежност.
Тъжна музиката продължава,
душата ми до твоята се доближава.
Усещаш ли моя трепет ти?
Какво е това чувство,какво?
Нещо по-вече от любов, нали?
Заспивам сама, но ти си в мен
в мисли, прегръдки и свидна любов.
Чакам близост и богослов
за миг да отпусне гърдите.
Умът ми,молещ от жажда,
устните тихо шептят!
Слънце мое, любов моя,
сърце мое...
Отговор идва толкова чакан!
"Обичам те и аз!"
И от тази нежност подарена
душата ми литва в небесен простор.
Сутрин се събуждам молеща,
преплела ръце в молитва
и отново търся нежността ти,
парченце щастие да ми подариш.
Аз успявам ли да стопля нежно
сърцето ти с моята любов?
Толкова ми става леко.
Не спирай, свиден мой, не спирай...
Всяка утрин дарявай ме с твоето сърце.
© Йонка Янкова All rights reserved.