Jan 13, 2021, 6:42 AM

Нека ние да бъдем танцьори 

  Poetry
212 1 3

Ако всички мълчаха, когато
на езика им има брътвежи,
не студът, а красивото лято
ще ни върне отново копнежа.

Ако всеки мечтае сърцато,
ще настъпи промяна огромна,
ще живеем във време богато,
изковано след мъка преломна.

Ако някак моралът изплува
от морето, в което се дави,
под открито небе ще танцувам.
Ще възпея родѐните нрави!

Ще празнувам бушуваща младост
и звездите ще бъдат тенори...
Ако днешният ден е за радост,
нека ние да бъдем танцьори!


 

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??