Aug 13, 2015, 12:59 AM

Нелятно 

  Poetry » Love
279 0 2

Вървя из града. Безмълвно се питам:

"Защо ми е някак нелятно сега?"

И мислите дръзко излизат от ритъм,

и бавно замръква у мене тъга.

 

Безгрижните хора се смеят приятно.

Градът е тъй млад и на всичко готов,

а пулсът ми днес галопира нелятно

и чувствата падат във някакъв ров.

 

Потапям се в август, без звук, многократно.

Безжалостно зной от небето вали.

Аз зъзна от студ примирено, нелятно

и някъде в мене дълбоко боли.

 

Навярно от слънцето себе си губя.

И стяга ме трескаво мрачен обков.

Нелятно е... няма в кого да се влюбя...,

а цяла преливам от лятна любов.

 

 

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Навярно от слънцето себе си губя.
    И стяга ме трескаво мрачен обков.
    Нелятно е... няма в кого да се влюбя...,
    а цяла преливам от лятна любов"

    Хареса ми и те поздравявам!
  • ...Аз зъзна от студ примирено, нелятно
    и някъде в мене дълбоко боли...
    Има такъв студ!
Random works
: ??:??