Все бързаш, тичаш - няма как,
с живота трябва да си в крак.
И мъчиш се с работа да преуспееш,
но все повече затъваш – кражби като не владееш.
Възпитан си добре, с университетско образование,
да бъдеш честен, да разчиташ на съзнание.
Но забравяш факта елементарен -
за да имаш, трябва да си нагъл и брутален.
Дали удачно възпитаваме децата
да бъдат мили, да държат на добротата?
Но, всъщност, има ли значение -
на тях е бъдещето, без съмнение.
© Евгени Генчев All rights reserved.
Поздрави! Наистина е трудно да си някой, в свят пълен с бруталност!