Не. Нямам дух на състезател.
Ни вярвам в забранено чувство,
ни в дълга радост... Не сълзата
пристига да остави пустош...
Стърчи с носа на Буратино
илюзията за Невечност...
Плътта ни слаба ще премине,
но за душата няма пречки!
Навярно плавам в непонятно
море, което не примамва...
Или пък има вероятност
да съм в ръцете на измама?!...
Пълнителят с надежда чезне,
ако нож с корист го пререже
или размаха подло жезъл
предателство с леплива мрежа...
Усмивката така желана
се вмъква вътре във сърцето ми,
когато гълъб я захрани
с Любов,
която да ми свети.
04.06.2013 г.
Радостина Драгоева
© Радостина Драгоева All rights reserved.