НЕПОСТИЖИМ (ЗА МЕНЕ) ИДЕАЛ
Тъй както Вапцаров е вярвал в Доброто,
в Човека и в бъдния ден,
така да повярвам не мога, защото
отдавна е свършено с мен.
Тъй както Вапцаров Живота обичал
и своя за Него отдал,
не мога, защото умът ми циничен
пороби сърцето без жал.
Вапцаров запял е пред родни куршуми
на Ботев словата без страх!
Смъртта ще посрещна с позорните думи:
„Напразно живях и умрях…“
Със своята смърт извоюва победа
над своите съдници той! –
Блажен, че си тръгна, преди да съгледа
тъмите на „светлия“ строй…
31.10.2022, 08:44, Горно Дряново
© Раммадан Л.К. All rights reserved.