Feb 27, 2022, 7:06 PM

Нещо 

  Poetry » Love
235 0 1

Аз не вярвах във теб.
Ти обаче дойде
в оня ден, в който чаках тъгата.
Не разбрах твоя смях.
После с него заспах.
После... 
Понесе ме вятъра...

После бяха мечти.
Бяха много звезди, 
Бяха много сълзи...
Но ти вярвах...
Ти бе всичко за мен.
Ти - моя ден.
Ти - мое причастие.

Не очаквах от Бог,
 този дар да дари
- твоята обич...
 И твоята вяра.
Назаслужил съм даже и погледа ти.
Ти си слънце,
а аз съм жарава.

Аз угасвах почти.
Твоя плам ме взриви.
Той запалва ме, в миг ме разгаря.
Аз съм огън и жупел.
Умът ми гори
и светът ми си ти.
Аз изагарям.

Днес стоя уморен.
Теб те няма до мен.
Гледам залеза.
Слънцето пада.
Има нещо във това,
в тази тежка тъга.
Нещо, което се ражда.

© Стефан Стефанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздравявам те, много ми хареса стихотворението ти! Чудесен ритъм!Очаквам и други твои произведения!
    Добре дошъл в сайта!👍
Random works
: ??:??