Nov 25, 2021, 1:37 PM

Неспокойна птица е душата. 

  Poetry
341 0 6

Неспокойна птица е душата.

Щастлива е само когато лети.

Широко разперва крилата

и литва. Птица в клетка не стои.

 

Тя истински жадува светлина.

Между ума и сърцето гнездѝ.

Слънцето е нейната мечта,

макар до болка да я изгори.

 

Перата се превръщат в прах!

Опърлена, със сетни сили,

душата - феникс с нова страст

над пътя на орлите се издига.

 

Душата Прометеева гори

достигнала небесния чертог!

Останала с едно перо дори,

щастлива, че  докоснала е Бог!

© Даниела Виткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??