Apr 29, 2009, 6:02 AM

Неуспех 

  Poetry » Love
429 0 2

 

Страхът стаята обгръща,

момчето в ъгъла стои.

Снимка нейна той прегръща,

тъга от него почва да струи.

 

И спомени безмилостно прииждат,

кат' гарвани надвиснали са те.

В тях заедно, щастливи те са, тичат,

хванали си топлите ръце.

 

Но чезне тъй картината прекрасна,

и се завръща пак  реалността.

А самотата мрачна - тъй е тя ужасна,

като стара вещица от древността.

 

Момчето грабва пистолета стар,

заглежда се той трайно във цевта.

Таз вечер той е господар

и управлява сам свойта съдба.

 

Пръстите му спусъка натискат,

животът негов спира да тече.

Гърдите във кръвта му се притискат,

мъртво е сега самотното момче.

 

© Дамян Атанасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??