Jul 12, 2022, 9:22 AM

Невинни 

  Poetry
208 2 5

Този свят полудя безвъзвратно
и се счупи на триста парчета.
Този свят ни върти наобратно
под абсурдни и тъмни небета.

Този свят за любов е затворен
и да бъде тъма не пропуска.
Този свят от тъга е съборен!
Той лукаво доброто ще схруска!

Този свят заприлича на зима,
през която самичък се топля.
Този свят е изстрадана рима
и написани в късното вопли.

Този свят ме остави без ресто.
Той е моята сладка отрова...
С този свят се заяждаме често,
но отдавна не търсим виновен.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??