Jun 22, 2012, 7:21 PM

Нирвана 

  Poetry » Love
711 1 11

Стара тръпка се смесва таз вечер на масата

с липов дъх и въздишки по минали жалби

под крилата чадърени тук на терасата

над бокали със вино и бирени халби.

 

Твоят поглед искри като струйка мехурчета

и връхлитат ни спомени бели във мрака.

В балдахин с пеперуди, стрели и Амурчета

ни очаква за битки победни кревата.

 

После в стълбите вити пак чамът пропукваше

с наште крачки припряни по пътя в тавана

дето сутрин часовникът в стаята кукаше

и ни сепваше сънни от сладка нирвана.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??