Jun 25, 2012, 1:00 PM

Нощ 

  Poetry » Other
394 0 0

Нощ

 

Нощ красива над мене светлее,

пълна с радост, живот.

Загледана далеч в звездите,

виждам как всички горят.

 

И търся в нощта мощната сила

на този безкраен Всемир,

жажда за радост и сила

да преливат в незнаен предел.

 

Към звездите кристални и светли,

спокойни и чисти като сън,

ръце да протегна пак искам,

да чуя звездния звън.

 

Тази пурпурна нощ озарена,

заляна от толкова звезди,

не е ли това пътят, показан

на нашите стари престари деди?

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??