Jul 9, 2010, 11:00 AM

Нощ(3) 

  Poetry » Landscape
510 0 4

НОЩ(3)

 

Нощта невидима се спусна

прегърна малкия ни свят

докосна ни със лунна ласка

поръси ни със звезден цвят

 

подръпна струните минорни

на крехкия душевен лад

а мислите ни непокорни

облече във вечерен хлад

 

запали резен от луната

съзвездията с лъч извезе

гирлянди вплете в тъмнината

в памук от облаци навлезе

 

бутилката с тъга отвори

напълни с вятър долината

разля по устните умора

докрай усили тишината...

 

08.07.2010

© Чавдар All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??