Mar 17, 2012, 11:54 PM

Нотопис за орисване 

  Poetry » Phylosophy
1029 0 7

 

 

Родих се любопитен кестен
и паяк люлка ми оплете
от прежда слънчева и често
във нея слизаше небето.  

                      

Цъфтях напролет пребогато,
наесен бях бодлив и нежен,
изплаквах стихове в тревата –
зелено-медни таралежи.

 

В една далечна нощ от юли
звездите шепотно горяха.
И с шепа морави светулки
орисници при мене спряха.

– Какъв грозник! – възкликна първо
най-малката и с длан ме плесна –
Но романтик като пъстърва –
душата му ще ражда песни.

– Да не е толкова пък грозен –
смили се втората – Раним е.
Понякога от много проза
пленителни потеглят рими.

– Възвишен е духът му, стволът
държи го здраво за земята.
С корона – листнала и гола –
да прислонява дъжд и вятър...


Край менe забръмча оркестър
мушици златни еднодневки –
Осъмнах – сладостно заплетен
във восъчните им розетки.

След туй се случваше да бъда
приют за недорасли бури,
бастунчето за бриз недъгав,
акорд в дъждовни партитури.

И щом тъй тихо и самотно
във зноен пек, до смърт студувал,
бях пристан някому в живота,
то значи, че не съм сънувал.

 

 

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??