Jan 4, 2018, 12:57 AM

Новогодишно 

  Poetry » Other
801 0 2

Бляскав и шумен суети се светът,

празничен трепет обзема сърцата.

Фойерверки и чаши в единство звънят,

радостен смях огрява лицата.

 

Идва и чаканият час – полунощ,

отброяват се секундите с дъх затаен:

...три, две, едно – заря с ударна мощ

разтърсва нощта и превръща я в ден!

 

Новата година застава на прага,

чакана дълго с копнеж и надежда.

Нека е мирна и плодоносна! –

всеки ориснически нарежда.

 

А някъде сред шумотевицата на града,

в Божия храм – празнично... празен,

група от вярващи Богу благодарят

за живота си – от бурите житейски опазен.

 

За отминалата година – подарена

на всеки от тях – за добро и за зло!

За любовта и милостта споделена,

за уюта домашен и топлото легло.

 

За здраве и сили, за братска прегръдка,

за утехата получена от верни сърца,

за снабдените нужди, за поетата глътка,

за близки, приятели, за дом и деца!

 

Валят благодарности като дъжд изобилен.

Дори Новогодишният час бави ход –

заслушан в хвалението и молитвата жива

на този признателен Божи народ:

 

„О, Господи верен, пред Тебе смирени

стоим и прекланяме с трепет глави!

За всички Твои дела споделени

народът Ти искрено благодари!”

 

И с вяра предават те своето утре

на Живия, Славния, Прекрасен Творец.

От минало в бъдеще пристъпили бодро

с доверие в своя небесен Отец!

 

И славата Божия тържествено слиза,

изпълвайки храма с небесен копнеж.

Любов свръхчовешка в сърцата навлиза

като полъх на вятъра – съживително свеж.

 

А после излива се тази любов

в прегръдките на братска сърдечност.

Оформя се като ангелски благослов

и носи аромата на вечност!

© Галина Пенева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Еха, много ми хареса коментара Ви, Маргарита! Прекрасно!
  • Прекрасно!
    На гости сме в дома на Бог,
    в среднощен час,
    между две години
    върху стръмен бряг...
    На този вододел сме коленичили,
    свели чела и благодарим...
    И обещаваме, само добро да творим!
    А домакинът, невидим ни слуша.
    приема ни с нежност и благослов,
    защото той е самата Любов!
Random works
: ??:??