Ти си тук,
в тази празнична вечер.
Няма никакво значение,
че си с друг -
важното е -
да си наблизо...
Усещам аромата
на косите ти, на твоя дъх
в последните минути на годината,
топлината на устните
и светлината на очите ти.
Твоето бяло лице
и коси от топъл мрак...
И този вятър,
който ме прегръща,
са твоите ръце,
които с трепет чакам...
Но нека вдигнем чаши
и отпием от нектара бляскащ.
А звънът от тоста
е сигналът,
че и аз съм тук,
сред всички тези хора,
на празничните барикади
и те прегръщам,
и целувам, тайничко,
навсякъде...
И ти желая, миличко,
много здраве
и щастие,
без мен.
Понякога е трудно
да си тръгнеш от някого,
който ти е мил,
макар да знаеш,
че без него ще ти е
малко по-добре.
© Павел Грамадов All rights reserved.