Nov 25, 2018, 4:53 PM

Някой 

  Poetry
450 6 8

 

Имам ли си някой, някой да ме чака,
с прежаднели пръсти да разгръща мрака?
Да ме търси вечер, сутрин да ме крие
и на мен обречен да ми е стихия.

 

Нямам ли си никой, никой да ме вика,
да е явен белег, тайна под езика?
Никой да ме моли и за мен да грее,
никой да ме гали, светло да се смее.

 

Никой или някой? Има ли го още
да ме грабне силом във зелени нощи.
Във съня му влюбен все да съм красива,
вярна да му бъда, докато съм жива.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??