Mar 17, 2018, 11:16 PM

Някъде там 

  Poetry » Phylosophy, Other
379 0 0

Някъде там...
седеше самотен хлапак,
нахлузил тъмен калпак, 
а неговият часовник,
тик-так - тик-так,
отброяваше секундите пак. 
###
Някъде там... 
вървеше самотен хлапак,
устремен напред,
с поглед в утрешния ден,
буташе раздразнените минувачи.
###
Някъде там...
стоеше самотен хлапак,
вперил поглед във Луната,
застанал на ръба на скалата. 
###
Някъде там...
танцуват снежинките по 
покривите на къщите
Някъде там...
Луната изгрява сама.
Някъде там... 
звукът на щурците се усилва отдалеко.
Някъде там... 
вият вълци самотни,
а някъде там...
на една огромна скала над града,
застанал строен младеж;
Някъде там... 
танцуват листа, дирижирани
от вятъра хладен и някъде там
лежеше мъртъв строен младеж,
паднал от тая скала.
###
Някъде там... 
плачат жени...
грачи гарван...
някъде там... 
Луната отново изгря над тази
самотна скала.
Някъде там.

© Todor Iliev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??