Без име
И аз, родена в мрак,
в мрак живея
като слепец в тъмнина.
Но в мрак не ще умра!
Защото една звезда
пътя ми огрява.
На небосвода ярка е тя
и в деня ще блести до смъртта.
И живот след живота,
и смърт след смъртта,
и мисли, и грях...
***
Грешен свят,
грешни гарвани кръжат
и безцветност, обляна в смях.
***
И сън и блян в една мечта,
мечта, отнесена след смъртта.
И прах при прахта,
пръст при пръстта,
пепел при пепелта.
***
И слепците в мрак живеят,
краят им е звезден прах.
И думите ми свършват
в сетния ми крах!!!
© Даниела Ангелова All rights reserved.