Aug 26, 2010, 9:35 PM

Няма обич в до мажор 

  Poetry » Love
886 0 2



Зазида ме във песен. Триста пъти.

Оваля ме във нотите до страшна гнилост.

Съзирам плам в очите и дъха ти.

Изсвирваш ме без страх и милост.

Пианото заключва ме в зандани -

изкопчва ми сърцето до клавиши.

Израждаш ме в мелодии, оттук-оттам събрани.

Подгизват във съзвучия дервиши.

Изгуби ме в цигулка. Кръв-червена.

Лъкът ми удря сто камшици.

Гайда дайте. Прясно размразена.

Оркестрите се сменят със карфици.

Контрабасите ги колят принудително.

Арфите оплакаха орфееви любови.

Няма обич в до мажор измислена.

Късам струните. Вземи си нови.


26.08.2010



© Daisy All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??