Sep 10, 2017, 6:10 PM  

О, благородна ти моя душа... 

  Poetry » Other
350 2 2

 

 

 

О, благородна ти моя душа,
скоро ще напуснеш таз обител.
Но знай ти не си единствена,
Смъртта покосява всички.

Животът е пълен със страдание,
до което ме доведе моят страх.
Моята любов,  паника и покорност,
моята алчност, мързел и грях.

В мислите ми образът ти ще живее,
от тук нататък в гнилата ми плът.
За всяка мъдрост не засята от бога,
за всяко семенце само по моят път.

Ти само върви напред,
не поглеждай нито наляво нито на дясно.
За да не изживееш отново,
онзи страх, нерешителност и алчност.

О, благородна душа,
не бъди превързана към този свят.
Нито в другият разкъсвана,
това са същите сирени убиващи моряци.

 

 

 

 

 

© Станислав Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??