Mar 4, 2022, 7:44 PM

Обещано сърце 

  Poetry » Free verse
177 0 1

"На Елица"

 

Време ми продай...
гласът поискващ си сребро,
сред пожара на нощта,
отъркване и грях,
бях ли... страх,
очакването тъмно...
в което поисках да кървиш,
длани обрисувани във танц,
...сред минало вървиш,
през решетките очи...
плахото сърце на океан,
изгнилата следа...
на толкова лъжи,
а във всяка...
туптене на звезди,
дълбоко... 
с устни без мечти,
допира е буря,
а ти...

 

...червената сълза.

© Пламен Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • На Елица, на Мадлен - любовта ти е муза!
    "в което поисках да кървиш," - музата ти е канибал?
Random works
: ??:??